Seppo Kapanen Yrittäjyyden ja hyvinvoinnin puolesta!

Hallittu maahanmuutto

  • Seppo Kapanen
    Seppo Kapanen

Hallittu maahanmuutto.

 

Henkilökohtaisen kokemukseni perustella tiedän mikä on maahanmuutto. Olin itse 12 vuotias, kun muutimme Suomeen perheeni kanssa Itä-Karjalasta. Kasvoin tavallisessa perheessä, jossa lääkäri-äiti ja isä- lehtitoimittaja. Elettiin historiallisia hetkiä vuonna 1990, jolloin presidentti Mauno Koivisto linjasi, että inkerinsuomalaisia kohdellaan meillä paluumuuttajina. Käynnistyi muuttoliike, jonka myötä Suomeen tuli melkein 35 000 ihmistä. Äitini juuret ovat Suomesta ja hänen kotikieli oli suomi. Vaarini oli sotaveteraani, sota-aikana oli Suomen armeijassa.

Maahanmuutolle on olemassa erilaisia syitä ja edellytyksiä, kuten: työ, opiskelu, perheenyhdistäminen, paluumuuttajat, turvapaikkahakijat, pakolaiset, kiintiöpakolaiset jne.

Maahanmuutto politikamme ei ole entisillä, koska systeemiä väärinkäytetään. Ei tulisi mennä kuitenkaan kaikkien maahanmuuttajien leimaamiseen joidenkin tekemien rikosten vuoksi.

Meidän pitäisi auttaa niitä, jotka ovat OIKEASTI hädässä. Järjestelmämme hyväksikäyttäjät ja rikolliset on käännettävä mahdollisimman nopeasti takaisin.

Maahanmuutajien kotoutumisen tulee olla ohjattua, myös nopea integraatio suomalaiseen yhteiskuntaan on kaikkien meidän etu. Turvapaikkahakijoiden eristäytymisen ehkäisy on tärkeää.

Kotouttamisohjelmat ovat tehokas apu maahanmuuttajien koulutukseen ja jatkossa työllistymiseen.

Alaikäisille maahanmuutto olisi parasta  perheen kanssa, jotta perhesidet säilyvät ja lapset ja nuoret saavat perhetukea, mikä voi ehkäistä sosiaaliset ja jopa psyykkiset ongelmat. 

Tässä ovat sinisten selkeät toimenpide-ehdotukset:

 kansainvälisten sopimusten (mm. YK:n pakolaissopimuksen) uudelleen arviointi

– törkeisiin rikoksiin tuomittujen palauttaminen riippumatta kohdemaasta

– turvallisesta maasta saapuvien palauttaminen tulomaahan (Dublin-asetuksen kunnioittaminen)

perustuslain säätämisjärjestyksessä muutettava törkeistä seksuaalirikoksista tuomion saaneiden käännytyspäätöksen saaneen palauttaminen myös maihin, joissa ei ole turvallista

– perustuslain 9 § = palautuskielto

turvapaikkahakemusten käsittely EU:n ulkopuolelle, myönnetyt turvapaikat ensi sijassa haavoittuvammassa oleville kuten naisille ja lapsille

– tuetaan Ranskan aloitetta

Itävallan, Tanskan ja Norjan malli

– valmiuslain muuttaminen siihen tilanteeseen, että turvapaikan hakijoiden määrä ylittää kansallisesti asetetun rajan

käännytyspäätöksen saaneet pidettävä suljetuissa keskuksissa

 käännytyspäätöksen saaneiden poistamisen tehostaminen

– kytkeminen kehitysyhteistyöhön

– tarvittaessa sopimus kolmannen osapuolen kanssa

– vapaaehtoisen paluun taloudellisen tuon kasvattaminen

Joskus aikaa ei ole ja silloin on kiirehdittävä, nyt on se tilanne Suomessa, tarttis pikaisesti tehdä muutokset!

Hallittu maahanmuutto on kaikkien meidän etu!

www.seppokapanen.fi

#kapanen2019 #Hallittumaahanmuutto #maahanmutto #vaalit2019 #eduskuntavaalit @SeppoKapanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Uusi kansalaisaloite:

"Turvapaikanhakijan, joka lomailee kotimaassaan, turvapaikkahakemus on mitätöitävä ja oleskelulupa kohdemaassa peruttava"

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3768

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...myös nopea integraatio suomalaiseen yhteiskuntaan".
Tanskalaiset sen tietävät. Kaikki eivät edes halua sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Roikutaan kiinni lähtömaan kulttuurista, kielestä, asenteista, tavoista jne. Ei kelpaa suomenkieli eikä suomalainen kulttuuri. Vain suomalaisten rahat kelpaavat.

Paluumuuttajia en tunne ketään, mutta muutamaan evakkoon olen vuosikymmenten aika tutustunut. Hyvin pärjäämme keskenämme ja upeasti ovat paikkansa Suomessa ansainneet.

Käyttäjän AkuAhoniemi kuva
Aku Ahoniemi

Minusta on hauskaa kun ehdotetaan, vaaditaan ja luvataan asioita, jotka ovat jo nyt laissa voimassa.
Katso voimassa oleva ulkomaalaislaki. Lain 149 §:n mukaan maasta voidaan jo nyt karkottaa (myös) pysyvän oleskeluluvan saanut ulkomaalainen, joka on syyllistynyt rikokseen.

Samoin voidaan karkottaa ulkomaalainen, joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle. Myös uhka kansalliselle turvallisuudelle on jo laissa. Karkottaa voidaan sellainen henkilö, joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan, kuten rikollisuuteen. Tämäkin on ollut laissa jo 90-luvulta lähtien. Poliitikko, joka ehdottaa lakia, joka on jo voimassa oleva laki on politikko, jolla on hyvin vähän annettavaa.

Toimituksen poiminnat