Onko Venäjä uhka vai mahdollisuus?

Venäjä on minulle mahdollisuuksien maa. Haluan rakentaa naapurimaahamme kaupallisia siltoja, en muureja. Suomen on tärkeää olla hereillä Venäjän talouden uudistuessa ja hyödyntää maan valtava markkinapotentiaali.

 

Meillä on perinteisesti ollut hyvät kahdenväliset suhteet, ja niiden vaaliminen on kaikkien osapuolten etu jatkossakin. Samalla olemme myös EU:n jäsenvaltio ja sitoudumme EU:n asettamiin pakotteisiin. Asemamme ikkunana idän ja lännen välissä antaa käteemme valttikortit, jos osaamme ne oikein hyödyntää.

 

Nykyinen yhteistyö Naton kanssa on riittävää. Suomen ei kannata tässä vaiheessa liittyä sotilasliiton jäseneksi. Jäsenyys ei automaattisesti tarkoittaisi Suomelle suurempaa turvaa. Maailman poliittinen tilanne elää ja jäsenyys toisi mukanaan myös uhkia. Myös Venäjän suhtautuminen Suomen Nato-jäsenyyteen on kokonaisuutta arvioitaessa merkittävä tekijä.  Tilannetta on tärkeää seurata, ja olosuhteiden muuttuessa jäsenyyttä on arvioitava uudelleen.

 

Maailman talous on muuttumassa ja pysyäksemme mukana markkinoilla tarvitsemme monipuolista kieli- ja kulttuurikoulutusta. Yhä useammin kauppakumppanimme tulevat maista, joissa menestyksekäs toimiminen edellyttää sellaista kielitaitoa ja kulttuurin tuntemusta, jota meillä toistaiseksi on liian harvalla.  Kielten opiskeluun on saatava nykyistä enemmän valinnanvaraa. Ruotsin kielen pakollisuudesta on luovuttava, ja sen sijaan peruskoulussa pitäisi olla vaihtoehtona esimerkiksi kiina, venäjä, espanja tai ranska.

 

Vapaan kielivalinnan myötä suomalaisten kielitaito ei heikkenisi, vaan muuttuisi nykyistä monipuolisemmaksi ja erilaisiin tarpeisiin paremmin vastaavaksi. Esimerkiksi Itä-Suomessa venäjän osaamisesta on paljon enemmän hyötyä kuin ruotsin taidosta, ja laajempi saksan ja ranskan osaaminen toisi suomalaisille paremmat mahdollisuudet virkoihin EU:n sisällä.

WWW.SEPPOKAPANEN.FI

#Venäjä #NATO #EU

 

SeppoKapanen
Sininen tulevaisuus Lempäälä

Olen Seppo, 38-vuotias perheellinen keski-ikäinen mies Lempäälästä, kahden lapsen isä.
Viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut yrittäjänä ja luonut uusia työpaikkoja eri aloilla. Yrittäjäurani on ollut monipuolinen ja värikäs. Kansainvälinen kokemukseni yrittäjänä sekä minussa oleva energia on varmasti eduksi yhteiskunnalle. Tämän takia olen päättänyt lähteä mukaan eduskuntavaaleihin ja edistämään yrittäjyyttää Suomessa. Tämän lisäksi kolme viimeistä vuotta olen vahvasti mukana kehittämässä suomalaista nuorisopyöräilyä ja valmennan tytärtäni maantiepyöräilijäksi.#kapanen2019

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu