Seppo Kapanen Yrittäjyyden ja hyvinvoinnin puolesta!

Onko Venäjä uhka vai mahdollisuus?

  • Seppo Kapanen, venäjä ja EU
    Seppo Kapanen, venäjä ja EU

Venäjä on minulle mahdollisuuksien maa. Haluan rakentaa naapurimaahamme kaupallisia siltoja, en muureja. Suomen on tärkeää olla hereillä Venäjän talouden uudistuessa ja hyödyntää maan valtava markkinapotentiaali.

 

Meillä on perinteisesti ollut hyvät kahdenväliset suhteet, ja niiden vaaliminen on kaikkien osapuolten etu jatkossakin. Samalla olemme myös EU:n jäsenvaltio ja sitoudumme EU:n asettamiin pakotteisiin. Asemamme ikkunana idän ja lännen välissä antaa käteemme valttikortit, jos osaamme ne oikein hyödyntää.

 

Nykyinen yhteistyö Naton kanssa on riittävää. Suomen ei kannata tässä vaiheessa liittyä sotilasliiton jäseneksi. Jäsenyys ei automaattisesti tarkoittaisi Suomelle suurempaa turvaa. Maailman poliittinen tilanne elää ja jäsenyys toisi mukanaan myös uhkia. Myös Venäjän suhtautuminen Suomen Nato-jäsenyyteen on kokonaisuutta arvioitaessa merkittävä tekijä.  Tilannetta on tärkeää seurata, ja olosuhteiden muuttuessa jäsenyyttä on arvioitava uudelleen.

 

Maailman talous on muuttumassa ja pysyäksemme mukana markkinoilla tarvitsemme monipuolista kieli- ja kulttuurikoulutusta. Yhä useammin kauppakumppanimme tulevat maista, joissa menestyksekäs toimiminen edellyttää sellaista kielitaitoa ja kulttuurin tuntemusta, jota meillä toistaiseksi on liian harvalla.  Kielten opiskeluun on saatava nykyistä enemmän valinnanvaraa. Ruotsin kielen pakollisuudesta on luovuttava, ja sen sijaan peruskoulussa pitäisi olla vaihtoehtona esimerkiksi kiina, venäjä, espanja tai ranska.

 

Vapaan kielivalinnan myötä suomalaisten kielitaito ei heikkenisi, vaan muuttuisi nykyistä monipuolisemmaksi ja erilaisiin tarpeisiin paremmin vastaavaksi. Esimerkiksi Itä-Suomessa venäjän osaamisesta on paljon enemmän hyötyä kuin ruotsin taidosta, ja laajempi saksan ja ranskan osaaminen toisi suomalaisille paremmat mahdollisuudet virkoihin EU:n sisällä.

WWW.SEPPOKAPANEN.FI

#Venäjä #NATO #EU

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Venäjä on Suomelle faktinen uhka ja tasan niin kauan, kunnes Suomi liittyy NATO:n jäseneksi. Vain NATO:n jäsenyys ydinasepelotteineen on jo ennaltaehkisevänä pelotteena kestävä turva. Sen takia NATO:n tulee liittyä ennen kuin se on liian myöhäistä, ellei jo ole.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Venäjä on sotilaallinen uhka, aina ja kaikkialla, myös Suomea ajatellen. Mutta myös taloudellinen mahdollisuus, olisi sitä aina ilman näitä Suomeakin rassaavia pakotteita. Ymmärtääkseni pakotteista ainakin osa on vielä voimassa ja voimissaan, asia joka heikentää myös Suomen taloutta.

Talous, sota ja politiikka ovat aina osa suuren arsenaalia. Venäjä haluaa vielä suuremmaksi kuin mihin sen resurssit tänään todellisuudessa riittävät. Mutta se ei vähennä tuon maan sotilaallista voimaa ja sitä kautta tulevaa uhkaa. Ei tule sitä päivää että jaksaisi uskoa Suomenkaan pystyvän etsimään tästä rajanaapurista todellista turvaa. Viktor Klimenkon sanoin: "Venäläiset ovat arvaamatonta kansaa. Heistä ei voi sanoa mitään varmaa." Tänään ystävä (ehkä) ja huomenna jo vihollinen.

Jone Virtanen

"Suomen on tärkeää olla hereillä Venäjän talouden uudistuessa ja hyödyntää maan valtava markkinapotentiaali."
Yllä esitetty lainaus kertoo aika paljon. Talouselämän mukaan Suomalaiset yritykset ovat vetäytymässä Venäjältä (https://www.talouselama.fi/uutiset/on-hyvin-epasel...)
Miksi?
A) Venjällä ei ole menossa minkäänlaista talouden uudistumista. Päinvastoin. "Valtava markkinapotentiaali" on itse asiassa Italian kokoinen talous joka tukeutuu raaka-ainevientiin ja suruttomaan luonnon tuhoamiseen.

B) Kleptokratia (jos satuit huomaamaan katsoa maanantain MOT:n) joka kertoo karua kieltään naapurimme yhteiskunnasta. Mistä ne valtavat rahavirat "rahanpesukoneeseen" oikein tulivat? Krelmiln suojattien "liiketoimista".

C) Yhteiskunnan sisäisten sopimusten noudattaminen. venjä on tunnettu siitä, että eliitin ei niitä tarvitse noudataa. Ulkomainen yhtiö voidaan vallata jos niin halutaan.Siksi monet suomalaiset yhtiöt eivät investoi lainkaan Venäjälle. Se on myös yksi syy miksi koko talous ei kehity.

D)Ulkomaisten sopimusten noudattaminen tai oikeastaan noudattamatta jättäminen. Aaamun ylen uutinen siitä miten turvapaikanhakijoita käytettiin Suomen painostukseen piittaamatta mistään sopimuksista. Krimin miehityksestä en nyt viitsi puhua.

E)Vähemistöjen sisäinen vaino.Kansallisuus, sekusuaalinen suuntautuminen, uskonto mahdollistavat VALTION tukeman vainoamisen.

Tätä listaa voisi jatkaa vielä pitempään, mutta en viitsi.

Jo noiden perusteiden vuoksi en ymmärrä koko kirjoitusta. YYA ajan ruskean reiän nuolsekelulta se tuoksuu. Paitsi,että toisella puolella ei ole enään CCCP vaan täysin arvaamaton Venäjä.

Suomen klannalta viisainta on liittyä NATOn jäseneksi, huolehtia asiallisista suhteista Venjän kanssa ja varautua siihen hetkeen jolloin Venäjä jälleen kerran romahtaa. Nykymenolla se ei ole kovin kaukana.

Mitä "pakkoruotsiin" tulee, on ruotsi toinen virallisista kielistämme ja sen osaamisella ei ole mitään tekemistä kaupan kanssa. Ja kun sitä osaa, aukeaa toki hieman varakkampien ja taloudelliesti banaaanivaltio Venäjää kyvykkäämpien valtioiden markkinat. Se on sitten eri asia ovatko tuotteemme kilpailukykyisiä Pohjolan markkinoilla tai ylipäätään. 1980-luvun pahin asia yhteiskunnallemme oli bilateraalikauppa Venjän kanssa. Niillä tuotteilla kun ei edes silloin pärjätty todellisilla markkinoilla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Venäjä on mahdollisuus todelliseen katastrofiin. Mistä näitä Venäjää nuolevia poliitikkoja löytyy, ja löytyy, ja löytyy...

Jone Virtanen

Vielä lisäys.Kysymykseesi "uhka vain mahdollisuus" on vain yksi vastaus: Venäjä on polittisesti, taloudellisesti ja yhteiskuntarauhaltaan todellinen uhka, josta meidän on erittäin vaikea selviytyä yksin. YYA-aika oli toinen ja naapurimmekin oli toinen. Ja maailman polittinen rakenne aivan toinen. Sen ajan keinot olivat sen ajan keinoja. Niiden käyttö tässä tilanteessa on täysin väärä tapa lähestyä ongelmaa nimeltään Venäjä.

On selvää, että Kiina on noussut toiseksi supervallaksi ja se vain odottaa aikaa jolloin se voi "kaapata" tavalla tai toisella ne luonnonvarat joita Venäjä ei osaa käyttää oman taloutensa kunnostamiseen. (Toki niitä käytetään, mutta rahat valuvat tietyn piirin loputtomaan massiin.)

Tämä kiinalaisten invaasio on jo näkyvissä jos on sattunut kulkemaan Siperian läpi Vladivostokkiin.

Tämäkin artikkeli kannatta lukea huolella ja miettiä mitä se oikein kertoon naapuristamme
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006025046.html

En tiedä mikä siinä NATOssa niin kovin paljon pelottaa. Enemmän ne natomaat kauppaa Venjällä tekevät kuin Suomi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Seppo Kapanen, jos tosissaan aiot itse Venäjälle sijoittaa tai suositella sitä muille, toivon että luet etukäteen Pavel Astahovin kirjan:

VALTAAJAT

Toimituksen poiminnat