Seppo Kapanen Yrittäjyyden ja hyvinvoinnin puolesta!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 24 min 20 s sitten

Britannia yllätti jääkiekon MM-kisoissa – sarjapaikan säilymistä juhlitaan kuin MM-kultaa

20.5.2019 21:51

Iso-Britannia vastasi tämän vuoden jääkiekon MM-kisojen suurimmasta yllätyksestä toistaiseksi säilytettyään sarjapaikkansa. Britit voittivat Ranskan jatkoajalla 4-3 ja lähettivät ranskalaiset b-sarjaan.

Britannia oli hävinnyt kuusi ensimmäistä otteluaan eikä ollut niissä yhdessäkään edes lähellä voittoa. Ranska-ottelussakin Britannia oli 0-3 -tappioasemassa.

Mitä ihmettä HJK:ssa tapahtuu? – nöyryyttävä tappio Lahdessa

20.5.2019 21:01

Suomalaisen jalkapalloilun ökyrikas seura HJK kyntää syvällä pohjamudissa. Maanantaina HJK hävisi vierasottelussa FC Lahdelle surkealla esityksellä 0-3.

HJK:n alamäki alkoi Lahdessa nopeasti. 12. minuutilla HJK:n Kevin Kouassivi-Benissan antoi karmean harhasyötön ja Lahden Eemeli Virta pääsi väliin. Virta syötti pallon suoraan Erik Törnrosille, joka viimeisteli 1-0.

Gael Etockin läpiajo lisäsi alle varttituntia myöhemmin HJK:n tuskaa, kun hän lisäsi Lahden johdon jo 2-0:aan. Toisen jakson alussa Törnros kaunisteli lukemat jo 3-0:aan ja peli oli selvä.

Suomalaisopein valmennettu Saksa Leijonien tiellä – ”Sillä ei ole mitään merkitystä”

20.5.2019 16:38

Leijonat päättää alkusarjaurakkansa tiistaina otteluun Saksaa vastaan. Voitolla Suomi voittaisi alkulohkonsa.

Saksa on Suomen tavoin varmistanut puolivälieräpaikkansa. Sunnuntain 1-3 -tappiolla Yhdysvalloille ei ollut Saksan jatkopaikan kannalta merkitystä.

- Oli tiukka peli. Halusimme pelata heikon Kanada-ottelun jälkeen paremmin ja niin teimmekin. Harmi vain, että USA sai kolmannessa erässä pari maalia. Itse emme hyödyntäneet paikkojamme, Saksan kapteeni Moritz Müller kommentoi Sport Contentille.

Suomen pelaajista Müller nostaa esiin tietysti Kaapo Kakon.

Jussi Halla-ahoa haastetaan Venäjä-suhteista – ”Mitään hyötyä viisumivapaudesta ei Suomelle olisi”

20.5.2019 16:35

Perussuomalaisia ja sen puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa haastetaan nyt puolueen kytköksistä muihin kansallismielisiin oikeistopuolueisiin samaan aikaan, kun Itävallan varaliittokansleri ja oikeistopopulistisen FPÖ:n puheenjohtaja Heinz-Christian Strache on jättänyt molemmat tehtävänsä Venäjä-kohun vuoksi.

Suomalaisilta selvä toive Antti Rinteelle kyselyssä: Lisätkää vanhusten hoivahenkilöstöä

20.5.2019 16:25

Suomalaiset pitävät tärkeänä vanhusten hoivahenkilöstön lisäämistä tulevalla hallituskaudella. Tämä käy ilmi Sosten teettämästä kyselystä.

Soste on yli 200 sosiaali- ja terveysalan toimijan valtakunnallinen kattojärjestö.

Tulokset pohjautuvat Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn, johon vastasi reilu tuhat 15–79-vuotiasta suomalaista. Menetelmänä olivat kotikäyntihaastattelut, jotka tehtiin 4.–25. huhtikuuta.

Antti Rinne vasemmistoliiton aikalisästä: ”Kaikki ratkaistiin – ei tässä mitään kupruja ole ollut”

20.5.2019 16:05

Hallitusneuvottelujen vetäjä, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kiistää, että hallitusneuvotteluissa olisi ollut kupruja.

Hallitusneuvotteluissa pidettiin maanantaina lyhyt muutaman tunnin aikalisä, kun vasemmistoliitto riitautti Helsingin Sanomien ja STT:n mukaan valtion omaisuuden myynnin hallitusohjelman toteuttamiseksi. Rinteen mukaan kaikki asiat on nyt ratkaistu puheenjohtajapöydässä.

Turun terrori-isku: Raha ei riittänyt kaikkiin turvallisuustoimiin

20.5.2019 15:50

Kaikkia Turun terrori-iskun jälkeen annettuja turvallisuussuosituksia ei ole pantu toimeen, selviää oikeusministeriön raportista. Tutkintaryhmä antoi yhdeksän turvallisuussuositusta viranomaisille, jotka ovat nyt antaneet selvitykset toimenpiteistään.

Yhdeksän turvallisuussuositusta oli osoitettu Maahanmuuttovirastolle, oikeusministeriölle, sisäministeriölle, sosiaali- ja terveysministeriölle, Poliisihallitukselle, Suojelupoliisille, Hätäkeskuslaitokselle ja valtioneuvoston tilannekeskukselle.

Googlen Android-pommi yllätti Huawein – ”Tilanne on kohtuuton”

20.5.2019 14:20

Huawein globaaleista mediasuhteista vastaavaa johtaja Joe Kelly kertoo, että hänen tietojensa mukaan Google ei antanut yhtiölle ennakkovaroitusta ennen kuin uutiset Android-yhteistyön perumisesta julkaistiin.

Google on lopettamassa kaiken yhteistyön maailman toiseksi suurimman Android-valmistajan Huawein kanssa.

Haastattelimme Kellyä tuoreeltaan Huawein pääkonttorilla Kiinan Shenzhenissä.

Kotro-kohu ei yllätä: PS ja keskusta Venäjä-myönteisimpiä vaalikoneessa

20.5.2019 12:59

Perussuomalaisten ja keskustan eurovaaliehdokkaat ovat Venäjä-myönteisimpiä puolueiden ehdokkaista Uuden Suomen vaalikonevastausten perusteella.

Kysyimme ehdokkailta vaalikoneessa, ovatko he samaa mieltä väitteestä, jonka mukaan ”Krimin valtauksen seurauksena asetetut EU:n Venäjä-pakotteet pitäisi purkaa”.

HS: Hallitusneuvottelut keskeytyivät vasemmistoliiton takia, mutta jatkuvat taas – omaisuuden myyminen ei käy

20.5.2019 11:14

Säätytalon hallitusneuvottelut keskeytyivät vasemmistoliiton riitautettua hallitusohjelman tulopuolen, kertoo Helsingin Sanomat.

Neuvotteluja oli määrä jatkaa puoliltapäivin. Aivan näin pian ei päästy jatkamaan, mutta nyt sekä STT että HS kertovat, että neuvottelut jatkuvat.

Kiistassa on HS:n mukaan kyse siitä, mistä hallitus saa tulot hallitusohjelman yksityiskohtien rahoittamiseen. HS:n mukaan vasemmistoliitto ei halua myydä valtion omaisuutta tulevien investointien rahoittamiseksi.

Li Andersson tyrmää kovat työllisyystoimet – Lomarahat leikkaavaa kiky-linjaa ”ei voi jatkaa”

20.5.2019 09:42

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan hänen puolueensa ei voi tukea työllisyystoimia, jotka jatkaisivat kilpailukykysopimuksen kaltaista linjaa. Andersson kommentoi hallitusneuvotteluiden tilannetta lyhyesti Säätytalossa maanantaina.

Häneltä kysyttiin, vaatiiko 75 prosentin työllisyysastetavoite kikyn kaltaisia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi Elinkeinoelämän tutkimuslaitos on katsonut.

Sdp:n eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi avautuu rikostuomiostaan: ”Nuoren miehen vastuuton teko”

20.5.2019 09:08

Sdp:n eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi avautuu Facebookissa vanhoista rikostuomioistaan, joista Helsingin Sanomat kirjoitti sunnuntaina.

HS teki selvityksen eurovaaliehdokkaiden saamista syytteistä vuosina 2004–2019. Lehti ei kertonut tuomittujen nimiä alle vuoden vankeuteen johtaneista tapauksista. Näkkäläjärvi kuitenkin itse astui julkisuuteen ja kertoi omista tapauksistaan.

”Haluan nyt tuoda esiin, että olen se sosialidemokraattien ehdokas, kenestä on kyse”, Näkkäläjärvi kirjoittaa Facebookissa.

HS: Vihreillä tuplajohto eurovaaligallupissa

20.5.2019 08:05

Vihreillä oli kaksi suosituinta ehdokasta, kun suomalaisilta kysyttiin, keitä ehdokkaita he voisivat ajatella äänestävänsä tämän viikon eurovaaleissa, Helsingin Sanomat kertoo mielipidekyselyynsä perustuen.

Suosituimmat ehdokkaat vihreiden Ville Niinistö ja Heidi Hautala, joista ensimmäinen jätti eduskunnan tänä keväänä ja jälkimmäinen on istuva europarlamentaarikko. Kolmanneksi suosituin ehdokas oli sdp:n konkaripoliitikko Eero Heinäluoma.

SAK:n pääekonomisti kohumiljardista: Yksi verotavoite yli muiden – ”Palkinnon pitää tulla markkinoilta eikä verohelpotuksena”

20.5.2019 07:42

Osinkoverotuksen kiristämiselle löytyy selvät kansantaloudelliset perusteet, sanoo SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta.

SAK toivoo tulevalta hallituskaudelta ennen kaikkea kiristystä listaamattomien yhtiöiden osinkoverotukseen, linjaa pääekonomisti Ilkka Kaukoranta. Hän esitti hallitusneuvotteluissa liki miljardin veronkiristyksiä, mikä on kauhistuttanut yrittäjiä ja elinkeinoelämää.

Leijonien paraatimarssi jatkuu – Ranskalla ei ollut jakoa

20.5.2019 00:22

Leijonien hyvät otteet saivat jääkiekon MM-kisoissa jatkoa sunnuntaina, kun Ranska taipui Suomelle 0-3. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen piti näkemästään.

- Voittopeli oli. Näytti helvetin hyvältä. Maaleja oltaisiin voitu tehdä enemmän, mutta muuten olen tyytyväinen. Nolla maalia omiin. Silloin yleensä peli voitetaan, Jalonen sanoi.

Joel Kiviranta maalasi Leijonat johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä.

Hallitusneuvotteluiden talousraami ”hyvin pitkälle valmis” – Antti Rinne: ”Vielä täytyy tehdä töitä”

19.5.2019 18:44

Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat ovat sunnuntai-iltana keskittyneet talouspoliittisiin asioihin. Hallitusneuvotteluja vetäävän sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan ”talousraami on hyvin pitkälle valmis”.

”Päästiin talousasioissa eteenpäin. Talousraami on hyvin pitkälle valmis. Tässä on koko ajan ollut hyvä yhteistyö. Asiat on vaikeita, niihin täytyy löytää ratkaisuja. Vielä on muutamia asioita, joita täytyy käydä läpi . Nämä talouspoliittiset asiat menivät eteenpäin merkittävästi”, hän sanoi puheenjohtajien kokouksen päätyttyä.

Theresa Mayn ”uskalias tarjous” tyrmättiin alkuunsa: ”Mikään kuulemani ei saa uskomaan, että se olisi yhtään erilainen”

19.5.2019 18:16

Britannian pääministeri Theresa May aikoo tarjota maan parlamentille jälleen uutta ehdotusta erosopimukseksi Euroopan unionista. May kirjoittaa The Sunday Times -lehdessä, että luvassa on ”uskalias uusi tarjous parlamenttiedustajille”.

Britannia hävinnyt kaikki pelit – fanit eivät sure

19.5.2019 17:37

Jääkiekon MM-kisoissa Kosicessa paikan päällä satoja brittifaneja. Vaikka Iso-Britannia on hävinnyt kaikki pelinsä, nauttivat brittifanit kisatunnelmasta täysin siemauksin.

Lauantaina Slovakia voitti Britannian 7-1. Brittijoukkueella ei ollut matsissa mitään jakoa, mutta Coventrysta paikan päälle tulleet kiekkofanit Chris ja Angela eivät tappioita sure, vaan pitävät kisoja upeana kokemuksena.

Leijonat kunnioitti Matti Nykäsen muistoa

19.5.2019 17:12

Suomen jääkiekkomaajoukkue kunnioitti MM-kisoissa vuoden alussa menehtyneen Matti Nykäsen muistoa Kosicessa. Noin kymmenkunta Leijonien pelaajaa kokoontui lauantaina hotellin konferenssitilaan ja katsoi Nykäsen hyppyurasta ja elämästä kertovan elokuva Matti.

- Se oli siistiä. Ihan hyvä leffahan se on. Naureskeltiin yhdessä, Leijonien puolustaja Mikko Lehtonen paljasti.

Mikko Kärnä: Suojelupoliisin tulisi selvittää poliitikkojen Venäjä-yhteydet

19.5.2019 15:43

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä sanoo perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja eurovaaliehdokas Laura Huhtasaaren osoittaneen huonoa harkintaa, kun hän osallistui Euroopan äärioikeistopuolueiden suurkokoukseen Milanossa eilen lauantaina. Huhtasaari on myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat